Känsla för mat och prat

Känsla för mat och prat är en webbutbildning som riktar sig till kostpersonal, pedagoger, chefer, elevhälsa och andra som jobbar med barn och unga. Utbildningen togs fram då det i workshops kom fram att pedagoger och skolmåltidspersonal behöver ha ett gemensamt budskap om mat till barn och föräldrar.

Utbildningen består av två avsnitt med frågor och dialogfrågor. Utbildningen är kostnadsfri och kan användas för samtlig personal i flera arbetsgrupper på en och samma gång för att öka samverkan.

Föreläsning om kost, livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius

I det första avsnittet föreläser livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius. Hon pratar om nya rön när det gäller kost. Konceptet erbjuder tre frågor att diskutera efter avsnittet, gärna i grupper.

Föreläsning ”Att förstå och göra sig förstådd”, retorikkonsult Jonna Nyberg

I det andra avsnittet föreläser retorikkonsult Jonna Nyberg på temat ”Att förstå och göra sig förstådd”. Avsnittet avslutas med tre frågor som kan diskuteras i grupper.

Karin Skagelin

Folkhälsostrateg