Fortbildning genom hela yrkeslivet

Här hittar du utbildningsaktiviteter för legitimerade psykologer genom hela yrkeslivet.

Utbudskatalogen

I Utbudskatalogen kan du söka upp regionens kompetens- och utbildningsakttiviteter. 

Lärportalen - Utbudskatalog

Kunskapsstöd för psykisk hälsa (KPH) har en sökfunktion för bland annat metodkurser och tema- och inspirationsdagar som de regionala processteam inom psykisk hälsa anordnar.

Kunskapsstöd för psykisk hälsa

Utbildningsenheten för psykologer

Utbildningsenhetens specialistkurser är öppna att söka för färdiga specialister och erfarna kliniker som vill vidmakthålla och fördjupa kunskaper och färdigheter. 

Specialistkurser

Semenarieserien

Seminarieserien är en del av det yrkeslivslånga lärandet där legitimerade psykologer får möjlighet att utbyta erfarenheter. Seminarierna sker en eftermiddag i månaden klockan 13.15-16.00 och är kostnadsfria.

Anmäl dig till respektive seminarium via Lärportalen: Seminarieserien

Seminarieträffar hösten 2024

Den 3 september maj - Tema: Klimatpsykologi

Den 3 september välkomnar vi Paula Richter som är specialistpsykolog i klinisk barn- och ungdomspsykologi, STP-studierektor i Region Sörmland och en av Klimatpsykologerna.

Klimatförändringarna är det största hotet mot folkhälsan enligt WHO. Vi behöver agera snabbt för att förhindra katastrofala hälsoeffekter. I takt med en allt tydligare obalans i klimat- och ekosystem ökar såväl oro som mental ohälsa. Vi psykologer kan bidra på många olika sätt. Detta seminarium vänder sig till dig som vill veta vad du kan göra, vad som ger stöd och vad som riskerar att bli invaliderande. Föreläsningen varvas med övningar från arvsfondsprojektet Terra-Pi och det finns gott om utrymme till frågor och egna reflektioner.

Plats: Digitalt via Teams
Tid: 13:15-16:00

Den 8 okotber - Tema Könsdysfori

Den 8 oktober välkomnar vi Mia Mark, legitimerad psykolog, enhetschef på Lundströmmottagningen.

Lundströmmottagningen är Västra Götalandsregionens enhet för personer med könsdysfori. Mottagningen genomför utredning, ställer diagnos, skriver remisser till specialister och samverkar med patientens sociala nätverk. På Lundströmmottagningen kan du som lider av könsdysfori eller har frågor kring din könsidentitet få hjälp och stöd via samtal. Det kan handla om identitet, livssituation, relationen till anhöriga samt stöd i att vara öppen och leva som sig själv. Välkomna till detta seminarium!

Plats: Stationshuset VGR, Bergslagsgatan 2, Göteborg
Tid: 13:15-16:00

Den 5 november - Tema OCD-behandling

Den 5 november välkomnar vi David Lopes, STP-psykolog, Södra Älvsborgs Sjukhus, OCD-mottagning Lerum.

OCD-mottagningen i Lerum är en regional mottagning där vi tar emot remisser från specialistpsykiatrin för behandling av tvångssyndrom och relaterade tillstånd. Vid mottagningen ges KBT-behandling utifrån både ett traditionellt format och utifrån ett intensivt 4-dagarsformat. Även kärnan i att arbeta utifrån Exponering med responsprevention (ERP) är beprövad sedan länge så kan förutsättningarna för att genomföra den se väldigt olika ut. Seminariet kommer adressera hur man kan tänka runt OCD-behandling från primärvård till specialistvård.

Plats: Stationshuset VGR, Bergslagsgatan 2, Göteborg
Tid: 13:15-16:00