2023-12-07 App to date

Välkomna till en heldagsutbildning utifrån de nya nationella vårdprogrammen för appendicit och gallstenssjukdom - den 7 december!

Nu i höst lanseras de nya nationella vårdprogrammen för appendicit och gallstenssjukdom. Vi studierektorer för kirurgin i Västragötalandsregionen vill lyfta fram detta med en heldagsutbildning för specialistläkare i kirurgi den 7 december.

Syftet med utbildningsdagen är att ge uppdaterat kunskapsstöd för handläggningen av patienter med appendicit och gallstenssjukdom.

Vi kommer att hålla till i konferenslokaler nära Centralstationen i Göteborg för att förenkla för tillresande kursdeltagare.

Det finns plats för 16 deltagare. Vi ser gärna representation från samtliga kirurgkliniker i regionen.

Anmälan till utbildningsdagen sker via Lärportalen (https://larportalen.vgregion.se/enrol/index.php?id=3936) Kostnaden för dagen är 1500 kr, inklusive lunch och fika.

Kursledare är:

  • Professor Roland Andersson från Jönköping, som är en internationellt erkänd auktoritet inom ämnet appendicit. Roland har även varit ledamot i arbetsgruppen för det nya vårdprogrammet.
  • Överläkare Erik Haraldsson från Skövde, som varit ordförande för arbetsgruppen för det nya vårdprogrammet för gallstenssjukdom.
  • Överläkare och studierektor Anders Rosemar från Göteborg, som också varit ledamot i arbetsgruppen för vårdprogrammet för appendicit.
  • Specialistläkare och studierektor Martin Flygare från Alingsås. 

Varmt välkomna den 7 december!

 

/Studierektorerna för specialistläkare i kirurg