Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Janne Bark om musselodlingarna

Man kokar musslor
Fotograf: Jonas Ingman

Janne Bark från Musselbaren i Ljungskile pratar om havets superhjälte - musslan. Du som besökare får även chans att provsmaka musslor!

Janne kommer att berätta om arbetet med sina musselodlingar runt om Orust, hur det hela började och varför.

Dessutom så får du chans att provsmaka. De första tjugo portionerna delas ut gratis!

Varför Musslor?

Havets superhjälte – Super moule

Musslan är vår tids sanna superhjälte. Den odlas i fjorden och håller den vid liv, minskar övergödningen och förser oss med ett giftfritt och näringsrikt superprotein.

No brainer

Blåmusslan, det smarta blötdjuret utan hjärna som mer än gärna ger oss världens snällaste protein! Den klimatsmarta delikatessen direkt ur havets skafferi!

Den odlas utan tillsatser och motverkar samtidigt övergödningen i havet. Ju mer vi äter desto bättre för både människa och moder jord.

Havets lunga

Blåmusslan, Mytilus Edulis, kläcks på våren och skördas efter två somrar. Då har den hunnit filtrera omkring 25 000 liter vatten för att tillgodogöra sig växtplankton.

Tid

Onsdag 7 augusti kl.14.00–15.30

Plats

Hörsalen och museets ljusgård, Bohusläns museum, Uddevalla

Entré

Fri Entré