Janne Bark om musselodlingarna
Janne Bark från Musselbaren i Ljungskile pratar om havets superhjälte - musslan. Du som besökare får även chans att provsmaka musslor!
Janne kommer att berätta om samarbetet med Scanfjords musselodlingar runt om Orust, hur det hela började och varför.
Dessutom så får du chans att provsmaka. De första tjugo portionerna delas ut gratis!
Varför Musslor?
Havets superhjälte – Super moule
Musslan är vår tids sanna superhjälte. Den odlas i fjorden och håller den vid liv, minskar övergödningen och förser oss med ett giftfritt och näringsrikt superprotein.
No brainer
Blåmusslan, det smarta blötdjuret utan hjärna som mer än gärna ger oss världens snällaste protein! Den klimatsmarta delikatessen direkt ur havets skafferi!
Den odlas utan tillsatser och motverkar samtidigt övergödningen i havet. Ju mer vi äter desto bättre för både människa och moder jord.
Havets lunga
Blåmusslan, Mytilus Edulis, kläcks på våren och skördas efter två somrar. Då har den hunnit filtrera omkring 25 000 liter vatten för att tillgodogöra sig växtplankton.
Tid
Onsdag 7 augusti kl.14.00–15.30
Plats
Hörsalen och museets ljusgård, Bohusläns museum, Uddevalla
Entré
Fri Entré