Kommunikationskarnevalen
Västsvenska kommunikationskarnevalen är en konferens om funktionsnedsättning och kommunikation. Den hålls vartannat år i Göteborg.
Aktuell konferens
Här hittar du praktisk information om aktuell konferens. Mer information finns också på Karnevalens egen webbplats.
Kommunikationskarnevalen har alltid flera huvudföreläsningar och ett stort antal mindre parallella seminarier under två dagar. Det finns också en öppen utställning som du kan besöka fritt utan kostnad. Första kvällen bjuds det på musikunderhållning och andra dagen avslutas programmet med en storföreläsning eller panelsamtal.
Längre ner på den här sidan hittar du presentationer från karnevalens tidigare år.
Om vad och för vem?
Karnevalens syfte är att vara ett forum och en mötesplats för alla som är intresserade av kommunikativa svårigheter och kommunikationsstöd – Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK). Tanken är även att presentera forskning och utveckling inom området för kommunikationsstöd genom både teori och praktisk verksamhet.
Kommunikationskarnevalens målgrupp är personal inom skola, vård och omsorg och övriga som är intresserade av alternativ kommunikation. Karnevalen vänder sig även till privatpersoner. Karnevalen innehåller alltid kulturinslag där deltagarna får ta del av musik, konst, dikter med mera och gärna med kommunikationsstöd på olika sätt.
Arrangörer
- Eldorado Resurscenter, Förvaltningen för funktionsstöd, Göteborgs Stad
- Dart, specialistenhet för kommunikationsstöd och digital delaktighet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset
- Specialpedagogiska skolmyndigheten
- Mariposa kompetenscenter
Tidigare karnevaler
Här hittar du presentationer från tidigare års karnevaler.