Utlysning: sakkunniga referenspersoner inom alla konstområden samt kulturarv

Nu söker Kulturförvaltningen referenspersoner som ska vara stödjande i bedömning av ansökningar om verksamhetsstöd för perioden 2026–2028. Sista ansökningsdag är 31 oktober.

Vi söker personer inom följande kompetensområden: Film, litteratur, bild och form, slöjd och hantverk, musik, dans, teater, cirkus, natur- och kulturarv samt museer.

Uppdraget som referensperson omfattar cirka 35 arbetstimmar totalt och huvudsakligen sker arbetet under perioden mitten av mars till och med slutet av april 2025.

För att söka uppdraget som referensperson behöver du ha gedigen sakkunskap och omvärldskunskap inom ett eller flera av områdena samt besitta analytisk förmåga, oberoende och integritet.

Det är också viktigt att du inte företräder en organisation som har verksamhetsstöd från VGR idag, eller med säkerhet kommer att söka verksamhetsstöd för nästa period.

Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen utlyser verksamhetsstöd för att ge organisationer verksamma inom konst- och kulturområdet möjlighet att bedriva långsiktig basverksamhet i Västra Götaland. Stödet riktar sig till det fria kulturlivet och civila samhället. För närvarande har nära 100 organisationer och föreningar verksamhetsstöd från kulturnämnden, som delar på knappt 46 miljoner kronor årligen.

Läs mer och ansök här