Samtidigt som det finns utmaningar inom hälso-och sjukvården så finns det också innovativa idéer, ny teknik och kunniga medarbetare. Uppdraget handlar om att identifiera utmaningar och svårigheter för att sedan kunna genomföra de förändringar som krävs - utifrån de resurser som finns att tillgå.
Barnuppdraget arbetade initialt med verksamhetspiloter där utvecklings- och förbättringsidéer testades direkt i verksamheter. Lösningsförslag som utgick från tydligt definierade utmaningsområden inom omställningen.
Flertalet verksamhetspiloter visade sig leverera goda resultat som nu implementeras och breddas som verksamhetsutveckling inom regionens verksamheter. Exempel på lösningar har varit nya, förändrade eller utvecklade arbetssätt, nyttjande av digitala verktyg och strukturer för samverkan utifrån barn och ungas behov.
Barnuppdragets arbete är processorienterat och det definieras utmaningar i verksamheterna kopplade till lösningsförslag med hypoteser om nytta och resultat för de vi är till för. Det är verksamheterna och medarbetarna som är navet och Barnuppdraget bistår med projekt- och processtöd, verktyg och modeller. Styrgruppen banar sedan väg för förankring när väl en verksamhetslösning är redo för implementering.
Löpande identifieras nya verksamhetslösningar som testas i enlighet med omställningen. Har du en idé eller annat du vill bolla? Välkommen att höra av dig till oss!
Kontakt
Projektledare
Sofia Nordstrand
sofia.nordstrand@vgregion.se