Millenniumcoacher ska stötta kollegor - nu får de sin utbildning

Uppdaterad:
Publicerad:
Bildkollage från utbildningssituation. Personer i en sal framför datorskärmar, utbildningen handlar om systemet Millennium.

Hela 550 medarbetare ska bli Millenniumcoacher inför driftstarten av Millennium i Västra Götalands södra område i höst. Under tre veckor pågår en särskild utbildningsinsats på Solhem och Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) i Borås för att ge gruppen bra förutsättningar att stötta sina kollegor vid införandet.

På plats på Solhem den första utbildningsveckan var Annki Melander, medicinsk sekreterare vid psykiatrimottagning Skene, SÄS. Hon har varit med i förberedelserna även som verksamhetsexpert och kommer att vara en av fyra Millenniumcoacher på mottagningen.

- Jag brinner för handledning, säger Annki Melander. Min viktigaste uppgift blir att hjälpa mina kollegor att hålla ångan uppe när det väl är dags för driftstart. Det kommer att vara mycket nytt för alla men jag är övertygad om att det kommer att bli bra när vi väl är igång. 

Lina Bodinger Moza, distriktssjuksköterska inom barnhälsovården vid Närhälsan Boda vårdcentral i Borås, ser också fram emot uppdraget som Millenniumcoach.

- Jag gillar utveckling och förändringar till det bättre. Det ser jag blir möjligt med Millennium, till exempel med enklare informationsöverföring inom barnsjukvården, säger Lina Bodinger Moza. Som Millenniumcoach hoppas jag kunna bidra med ett lugn i stressen när allt är nytt och att förenkla för mina kollegor genom att skala ner till det nödvändiga man behöver kunna just inför driftstart.

Kollage av porträttbilder på två kvinnor som står i en utbildningslokal framför datorskärmar.

Viktig roll i samband med driftstart

Millenniumcoacherna kommer att ha en viktig roll före, under och efter driftstart och är kollegornas första kontakt för hjälp och stöd kring Millennium. De kommer också att stötta vid höstens användarutbildning av södra områdets cirka 6 000 medarbetare som startar den 16 september.