Nationellt programområde Akut vård bjuder in till digitalt seminarium
Nationellt programområde Akut vård bjuder in till digitalt seminarium - Vägledning för omhändertagande av den tidskritiskt sjuka eller skadade patienten.
Varje år har vi i Sverige ungefär 4 miljoner larmsamtal, varav ungefär hälften är medicinska larmsamtal, knappt en miljon ambulansuppdrag och över två miljoner besök på landets akutmottagningar. Hur akutsjukvården och den akuta vården är organiserad skiljer sig mellan de olika regionerna och även inom regionen. Samtidigt är vårt uppdrag att ge god och säker vård. Det kan vara särskilt utmanande att säkra den akuta vården vid tillstånd och skador som är tidskänsliga och potentiellt farliga för liv och hälsa när sjukvårdsorganisationen är av varierande omfattning, organisation och även kvalitet. Därför var utgångspunkten för detta arbete att besvara frågan om vilka resurser, förmågor och processer som är nödvändiga med patienten som utgångspunkt.
Innehåll under seminariet:
- Presentation av den nationella arbetsgruppens arbete som resulterade i Vägledning för omhändertagande av den tidskritiskt sjuka eller skadade patienten - Resurser, förmågor och processer. Beskrivningen innefattar själva akutmottagningen men också vården innan ankomst och vården efter den på akutmottagningen (dvs på det aktuella sjukhuset) inklusive transportorganisation(er) och kontakter mellan alternativa utbudspunkter och kompetenser (utifrån det geografiska, befolkningsmässiga och organisatoriska situationen).
- Frågestund
📅 När? 7 maj 2025
⏰ Tid: 14.00-15.30
🔗 Läs mer och anmäl dig här: Anmälan till digitalt seminarie. Sista anmälningsdag: 28 april
Varmt välkommen att delta!