Migränutbildning för vårdpersonal

Publicerad:

I Lärportalen finns en migränutbildning som är kostnadsfri och riktar sig till vårdpersonal som möter patienter med migrän. Den består av ett flertal filmer, 2 – 10 minuter långa, med fokus på bland annat diagnostik, icke-farmakologisk behandling och akut och profylaktisk medicinering.

Efter utbildningen kommer du bland annat att kunna ställa diagnosen migrän både säkrare och snabbare, ha mer kunskap om hur akut, profylaktisk samt icke-farmakologisk behandling kan användas samt veta när remiss till specialist ska skrivas.

Gå direkt till migränutbildningen Migrän A-Ö

Migränappen ger hjälp till självhjälp och i kontakt med vården

Möter du patienter med migrän? Tar du emot samtal från patienter med besvärande huvudvärk? Informera dem tidigt om att använda VGR:s Migränappen, och framför allt att göra det innan besök. 

Migränappen riktar sig till personer som vill få bättre förståelse för sin migrän eller annan huvudvärk för att därigenom bättre kunna hantera sina besvär själva. I appen finns mycket information och man kan också föra huvudvärksdagbok, något som underlättar för egen utvärdering och i kontakten med behandlande vårdgivare.

Migränappen finns att ladda ner där appar finns, och den kostar ingenting.

Här kan du läsa mer om Migränappen och även ladda ner informationsmaterial för patienter, anpssssat för digitala skärmare i entréer:

Migränappen (Vårdgivarwebben)