Funderingar kring kön och könsidentitet?

Vill du prata med någon om dina funderingar kring kön och könsidentitet är du varmt välkommen till oss på ungdomsmottagningen!

Foto på transflagga

 

Har du börjat fundera över vad det kan betyda att...

  • du drömmer om en annan kropp?
  • du egentligen gillar att sminka dig eller vill testa andra kläder?
  • det gör ont eller känns skönt när andra ser dig som ett visst kön?
  • du helst inte vill att andra ska se dig som nåt kön alls?

Vet du precis vem du är, men dina kompisar och familj har svårt att fatta? Undrar du hur du kan gå vidare, med eller utan könsutredning och vård?

Du kan delta i grupp och prata med andra som känner som du. Du kan också prata enskilt med en kurator, psykolog eller barnmorska/sjuksköterska? Vi på ungdomsmottagningen finns för dig som är under 25 år. 

Du kan ringa eller skicka ett meddelande via 1177 e-tjänster.

Samtal i grupp - Vaddå kön?!

Vad är Vaddå kön?

’Vaddå kön?’ är en grupp för dig som är ung transperson eller funderar kring din könsidentitet. Gruppen består av två ledare och 8 - 10 deltagare. Deltagarna är välkomna oavsett identitet och förkunskap. Vi anpassar gruppen efter ålder och dina behov.

I gruppen pratar vi om:
Vad är kön? Hur mår vi och vad kan vi göra åt det? Hur kan vi påverka de som finns omkring oss? Hur funkar kroppen? Hur kan en könsutredning gå till? Och var
kan vi träffa fler som oss?

Det finns alltid fika och pyssel!

Många människor tycker om att träffa andra som har samma intressen eller som liknar en på något sätt. Det kan även vara tryggt att få veta mer om vad kön kan vara och vilken hjälp en kan få. 

Kontakta Göteborg UM  Väst eller Olskroken för att få veta mer och anmäla dig!


Individuella samtal hos kurator/psykolog

Om du vill prata med en kurator/psykolog enskilt om funderingar kring kön och könsidentitet, så är du varmt välkommen att ta kontakt med valfri ungdomsmottagning. När du kommer till oss första gången på ett så kallat nybesök/mottagningssamtal, så ställer vi frågor till dig för att se på vilka sätt vi eller andra kan vara till hjälp för dig. Därefter kan du få träffa samma eller en annan kurator/psykolog under en kortare eller längre tid, beroende på dina behov. Kom till oss med dina frågor, stora som små!

Du är välkommen till vilken mottagning du vill. Du hittar alla kontaktuppgifter här: Hitta mottagning - Ungdomsmottagning (vgregion.se)


Individuella besök hos barnmorska

Om du har frågor kring mens, vill testa dig för könssjukdomar, få rådgivning kring preventivmedel eller har andra frågor om kroppen, sex och sexualitet, så finns ungdomsmottagningens barnmorskor för dig.

Du är välkommen till vilken mottagning du vill. Du hittar alla kontaktuppgifter här: Hitta mottagning - Ungdomsmottagning (vgregion.se)


Utbildningsmaterial

Nedan hittar du fyra filmer som handlar om könsidentitet.