Inköpslista Veckomeny 9

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 1-3 styck
  • Purjolök, 2 styck
  • Vitlök, ½-1 styck
  • Wokgrönsaker, cirka 500 g
  • Potatis, 16-20  styck
  • Morot, 6-7 styck
  • Palsternacka, 1 styck
  • Rotselleri, 1 bit (50 g)
  • Paprikor i valfri färg, 4 styck
  • Citron, ½-1
  • Ruccola
  • Krossade tomater, 1 förpackning (á 400 g)
  • Hela tomater, 1 förpackning (á 400 g)
  • Kokosmjölk light/ lätt, 1 burk, 400 ml
  • Vit fisk till exempel torsk, färsk eller fryst 800 g / 1 förpackning valfria bönor (vita/ svarta/ kidney)
  • Tortillabröd, 4 st
  • Nötfärs, 300 g/ vegetarisk färs
  • Ägg, 5 styck
  • 1 dl crème fraiche, 5-13 % fetthalt (kan uteslutas)
  • Ost, 8 skivor (17 %) 80 g
  • Skinka, 4 skivor

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Grönsaks-/ hönsbuljong, 1-2 styck tärning
  • Fiskbuljong, 1-2 styck tärning
  • Röd currypasta, 1-2 tsk
  • Rapsolja eller olivolja
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Sweet chilisås
  • Ev paprikapulver/chilipulver/ örtkryddor
  • Ev persilja eller gräslök
  • Lagerblad, 1 styck
  • Persilja, hackad, ½ dl
  • Dijonsenap, 0,5-1 tsk
  • Vitvinsvinäger, 1 tsk

Att servera till:

  • Cottage cheese (till rårakor)
  • Lingonsylt/ rårörda lingon (till rårakor)
  • Lax, fläsk/ bacon eller små kapris (till rårakor)
  • Havreris/ ris/matvete, 8 portioner
  • Valfria grönsaker (till thaifisk)
  • Sallad (till paprikor)