Inköpslista Veckomeny 9
Huvudingredienser:
- Gul lök, 1-3 styck
- Purjolök, 2 styck
- Vitlök, ½-1 styck
- Wokgrönsaker, cirka 500 g
- Potatis, 16-20 styck
- Morot, 6-7 styck
- Palsternacka, 1 styck
- Rotselleri, 1 bit (50 g)
- Paprikor i valfri färg, 4 styck
- Citron, ½-1
- Ruccola
- Krossade tomater, 1 förpackning (á 400 g)
- Hela tomater, 1 förpackning (á 400 g)
- Kokosmjölk light/ lätt, 1 burk, 400 ml
- Vit fisk till exempel torsk, färsk eller fryst 800 g / 1 förpackning valfria bönor (vita/ svarta/ kidney)
- Tortillabröd, 4 st
- Nötfärs, 300 g/ vegetarisk färs
- Ägg, 5 styck
- 1 dl crème fraiche, 5-13 % fetthalt (kan uteslutas)
- Ost, 8 skivor (17 %) 80 g
- Skinka, 4 skivor
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Grönsaks-/ hönsbuljong, 1-2 styck tärning
- Fiskbuljong, 1-2 styck tärning
- Röd currypasta, 1-2 tsk
- Rapsolja eller olivolja
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Sweet chilisås
- Ev paprikapulver/chilipulver/ örtkryddor
- Ev persilja eller gräslök
- Lagerblad, 1 styck
- Persilja, hackad, ½ dl
- Dijonsenap, 0,5-1 tsk
- Vitvinsvinäger, 1 tsk
Att servera till:
- Cottage cheese (till rårakor)
- Lingonsylt/ rårörda lingon (till rårakor)
- Lax, fläsk/ bacon eller små kapris (till rårakor)
- Havreris/ ris/matvete, 8 portioner
- Valfria grönsaker (till thaifisk)
- Sallad (till paprikor)