Inköpslista Veckomeny 7
Huvudingredienser:
- Gul lök, 6 styck
- Citron, 1 styck
- Vitlök, 3-4 klyftor
- Soltorkade tomater, 4-5 styck
- Champinjoner, 200 g
- Färsk ruccola eller spenat, 1 näve
- Färsk bandpasta/bönpasta, 4 portioner
- Pasta av valfri sort, 4 portioner
- Ris/ fullkornsris, 4 portioner
- Potatis, 16-20 styck
- Morot, 5-6 styck
- Palsternacka, 2 styck
- Rotselleri/ kålrot, ½ styck
- Passerade tomater, 1 förpackning (á 400-500 g)
- Krossade tomater, 2 förpackning (á 400 g)
- Kikärtor, 1 förpackning, 400 g
- Makrill i tomatsås, 3 burkar, á 125 g
- Lax, 4 portionsbitar, á 125 g
- Färdiggrillad kyckling, 1 styck
- Lövbiff, 400-500 g
- Ägg, 4 styck
- Ost, riven (17%) 100 g
- Grekisk yoghurt 0%, 2 dl
- Matlagningsgrädde 4% eller havregrädde för matlagning, ½ - 2 ½ dl
- Lätt crème fraiche eller havrefraiche, 2 dl
- Eventuellt mjölk, 2 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Köttbuljong, 1-2 tärningar
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Färsk mynta
- Torkad dragon, 1 tsk
- Persilja, fryst eller färsk
- Färska eller frysta örter
- Torkad oregano
- Torkade örter
- Senap, 1 msk
- Eventuellt maizena, 1-2 msk
- Tandoorikrydda
- Rapsolja eller flytande matfett
- Kapris
Att servera till:
- Valfri sallad (till tomatpasta)
- Lingonsylt (till lövbiff)
- Broccoli
- Inlagda rödbetor
- Gröna ärter/ haricots verts