Inköpslista Veckomeny 6
Huvudingredienser:
- Gul lök, 2 styck
- Purjolök, cirka 20 cm
- Vitlök, 1-2 klyftor
- Avokado, 2 styck
- Tomater, 2-3 styck
- Lime, 2 styck
- Ruccola eller annan sallad, ½ förpackning
- Gurka, ½ st
- Morötter, 4 styck
- Potatis, fast, 3 styck
- Valfria grönsaker och frukter till salladen, till exempel sallad, ruccola, minitomater, avokado, melon, jordgubbar, broccoli, gurka, majs, haricot verts (till pastasallad)
- Ärtor, majs och paprika frysta, 2 dl
- Kidneybönor/svarta/blandade bönor, färdigkokta, 2 förpackningar
- Bönor/ kikärter, färdigkokta, 1 förpackningar
- Majskorn, 1 förpackningar
- Krossade tomater med chilismak, 1 förpackning
- Krossade tomater, 1 förpackning (à 400 g)
- Mjuka tortillabröd, 8 styck
- Pasta (penne), 1 förpackning
- Kyckling, 400 g/ 1 grillad kyckling
- Vit fisk, färsk eller fryst, 400 g
- Laxfilé, 500 g
- Köttfärs, nöt/ vegetarisk, 400 g
- Soja- eller quornfärs, cirka 300 g (1 förpackning)
- Kaviar, 2-3 msk
- Fetaost, ½ förpackning eller annan hårdost
- Keso, 500 g (1 stor förpackning)
- Turkisk yoghurt eller keso, 2 dl (till lax i tortilla bröd)
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:
- Köttbuljong, 1 tärning
- Grönsaksbuljong, 1 tärning
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Paprikapulver
- Chilipulver
- Spiskummin
- Oregano
- Citronpeppar
- Italiensk salladskrydda
- Rapsolja eller olivolja
- Tomatpuré
- Vinäger
Att servera till:
- Kokt potatis
- Ris (gärna fullkorn)
- Broccoli, morötter eller haricots verts
- Guacamole
- Knäckebröd
- Grönsallad