Inköpslista Veckomeny 5

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 1-2 styck
  • Röd lök, 1/2 styck
  • Vitlök, 3 klyftor
  • Tomater, 2-3 styck
  • Salladshuvud, 1 st
  • Paprika, 1 styck
  • Citron, 1-2 styck
  • Avokado, 2 styck

  • Gröna ärter, frysta, 600 g
  • Majs, 1 förpackning
  • Oliver, 1 förpackning
  • Tacosås, 1 förpackning
  • Krossade tomater, 1 förpackning (400 g)
  • Mjuka tortillabröd, 1 förpackning

  • Vit fisk, färsk eller fryst, 400-600 g
  • Fiskfilé av hoki, sej eller spätta, 400 g, färsk eller fryst
  • Nöt- eller blandfärs, 400-450 g
  • Vegetarisk färs (sojafärs eller quornfärs), 400 g (1-2 förpackning)
  • Ägg, 1 styck

  • Ost, nyckelhålsmärkt, 2 dl riven
  • Gräddfil, 1-2 dl
  • Mjölk eller matlagningsgrädde, 1 dl
  • Mjölk, 1,5-3,5 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Fiskbuljong, 1 tärning
  • Grönsaksbuljong, 1 tärning
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Chilipulver
  • Spiskummin
  • Vetemjöl
  • Havregryn eller ströbröd, ¾ dl
  • Potatismjöl, 1 msk
  • Basilika eller rosmarin, 1 tsk
  • Flytande margarin, 1-2 msk
  • Rapsolja eller olivolja
  • Tomatpuré
  • Eventuellt annan smaksättning, fisk:
    Dill eller persilja, 1 dl (färsk eller fryst)
    Pepparrot, riven, 1-2 msk
    Curry, 1 msk
    Fransk senap, 2 msk och Dragon, 1 tsk

Att servera till:

  • Kokt potatis, potatismos eller ris
  • Bröd
  • Gröna ärter, broccoli eller haricots verts