Inköpslista Veckomeny 5
Huvudingredienser:
- Gul lök, 1-2 styck
- Röd lök, 1/2 styck
- Vitlök, 3 klyftor
- Tomater, 2-3 styck
- Salladshuvud, 1 st
- Paprika, 1 styck
- Citron, 1-2 styck
- Avokado, 2 styck
- Gröna ärter, frysta, 600 g
- Majs, 1 förpackning
- Oliver, 1 förpackning
- Tacosås, 1 förpackning
- Krossade tomater, 1 förpackning (400 g)
- Mjuka tortillabröd, 1 förpackning
- Vit fisk, färsk eller fryst, 400-600 g
- Fiskfilé av hoki, sej eller spätta, 400 g, färsk eller fryst
- Nöt- eller blandfärs, 400-450 g
- Vegetarisk färs (sojafärs eller quornfärs), 400 g (1-2 förpackning)
- Ägg, 1 styck
- Ost, nyckelhålsmärkt, 2 dl riven
- Gräddfil, 1-2 dl
- Mjölk eller matlagningsgrädde, 1 dl
- Mjölk, 1,5-3,5 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Fiskbuljong, 1 tärning
- Grönsaksbuljong, 1 tärning
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Chilipulver
- Spiskummin
- Vetemjöl
- Havregryn eller ströbröd, ¾ dl
- Potatismjöl, 1 msk
- Basilika eller rosmarin, 1 tsk
- Flytande margarin, 1-2 msk
- Rapsolja eller olivolja
- Tomatpuré
- Eventuellt annan smaksättning, fisk:
Dill eller persilja, 1 dl (färsk eller fryst)
Pepparrot, riven, 1-2 msk
Curry, 1 msk
Fransk senap, 2 msk och Dragon, 1 tsk
Att servera till:
- Kokt potatis, potatismos eller ris
- Bröd
- Gröna ärter, broccoli eller haricots verts