Inköpslista Veckomeny 4

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 3 styck
  • Purjolök, 2 styck
  • Vitlök, 2 klyftor
  • Potatis, cirka 750 g
  • Palsternacka, 500 g (1-2 styck)
  • Paprika, 2 styck
  • Morot, 2-3 styck
  • Kålrot, 1 liten
  • Wokgrönsaker, frysta, 400 g
  • Lingon, frysta eller färska, 1 dl
  • Kikärtor, färdigkokta 1 förpackning
  • Krossade tomater, 1 förpackning (400 g)

  • Vit fisk, fryst i block, 400 g
  • Nötfärs, 400 g
  • Ägg, 1 styck
  • Renskav eller Viltskav, fryst, 2 förpackning (cirka 480 g)
  • (Matlagningsgrädde, 1 dl eller Lätt crème fraiche, 1 dl)
  • Messmör, 2 msk
  • Havregrädde eller matlagningsgrädde, 2 dl
  • Mjölk, 2 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Grönsaksbuljong, 1-2 tärningar
  • Köttbuljong, 1 tärning
  • Buljong (till köttfärs), 1 tärning
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Curry
  • Enbär
  • Sojasås
  • Vetemjöl (till panering)
  • Ströbröd (till panering)
  • Flytande margarin
  • Rapsolja eller olivolja
  • Tomatpuré, 2 msk
  • (Persilja)
  • Thaibasilika, färsk (till wokgryta), några blad

Att servera till:

  • Pasta
  • Ris, couscous eller bulgur
  • Potatis, potatismos
  • Sweet chilisås