Inköpslista Veckomeny 4
Huvudingredienser:
- Gul lök, 3 styck
- Purjolök, 2 styck
- Vitlök, 2 klyftor
- Potatis, cirka 750 g
- Palsternacka, 500 g (1-2 styck)
- Paprika, 2 styck
- Morot, 2-3 styck
- Kålrot, 1 liten
- Wokgrönsaker, frysta, 400 g
- Lingon, frysta eller färska, 1 dl
- Kikärtor, färdigkokta 1 förpackning
- Krossade tomater, 1 förpackning (400 g)
- Vit fisk, fryst i block, 400 g
- Nötfärs, 400 g
- Ägg, 1 styck
- Renskav eller Viltskav, fryst, 2 förpackning (cirka 480 g)
- (Matlagningsgrädde, 1 dl eller Lätt crème fraiche, 1 dl)
- Messmör, 2 msk
- Havregrädde eller matlagningsgrädde, 2 dl
- Mjölk, 2 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Grönsaksbuljong, 1-2 tärningar
- Köttbuljong, 1 tärning
- Buljong (till köttfärs), 1 tärning
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Curry
- Enbär
- Sojasås
- Vetemjöl (till panering)
- Ströbröd (till panering)
- Flytande margarin
- Rapsolja eller olivolja
- Tomatpuré, 2 msk
- (Persilja)
- Thaibasilika, färsk (till wokgryta), några blad
Att servera till:
- Pasta
- Ris, couscous eller bulgur
- Potatis, potatismos
- Sweet chilisås