Inköpslista veckomeny 3
Huvudingredienser:
- Potatis, 16 styck
- Purjolök, 3 styck
- Gul lök, 1 styck
- Vitlök, 5-6 klyftor
- Morot, 9 styck
- Rotselleri, 1 bit, cirka 150 g
- Vitkål, 200 g
- Citron, 1/2 (pressad)
- Färsk persilja, 2 dl hackad
- Gröna sojabönor (frysta, förvällda), 2-3 dl
- Röda linser, torkade, 2 dl
- Pasta Penne eller Pasta Skruvar, 1 paket
- Krossade tomater med basilikasmak, 1 paket (400 g)
- Krossade tomater, 1 paket (400 g)
- Vitt bröd, 1-2 skivor
- Fiskfilé, 400 g, färsk eller fryst
- Fiskfilé, 400-600 g, färsk eller fryst (sej, hoki, torsk eller rödspätta)
- Köttfärs, 400 g eller Quorn-, Soja- eller Kycklingfärs
- Nyckelhålsmärkt korv, 200 g
- Lätt crème fraiche, cirka 4 msk
- Nyckelhålsmärkt ost (17%), riven 100-150 g
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Buljong (till korv- och rotsaksgryta), 1 tärning
- Grönsaksbuljong, 2 tärningar
- Lagerblad, 5 st
- Paprikapulver
- Örtkryddor, torkade
- Timjan, torkad
- Basilika, torkad
- Flytande margarin
- Margarin eller smör
- Rapsolja eller olivolja
- Bakplåtspapper/ (aluminiumfolie)
- Rödvinsvinäger
Att servera till:
- Frysta ärtor, majs och paprika
- Sallad till fisk med frasigt täcke
- Potatis/ Ris
- Bröd