Inköpslista veckomeny 3

Huvudingredienser:

  • Potatis, 16 styck
  • Purjolök, 3 styck
  • Gul lök, 1 styck
  • Vitlök, 5-6 klyftor
  • Morot, 9 styck
  • Rotselleri, 1 bit, cirka 150 g
  • Vitkål, 200 g
  • Citron, 1/2 (pressad)
  • Färsk persilja, 2 dl hackad
  • Gröna sojabönor (frysta, förvällda), 2-3 dl

  • Röda linser, torkade, 2 dl
  • Pasta Penne eller Pasta Skruvar, 1 paket
  • Krossade tomater med basilikasmak, 1 paket (400 g)
  • Krossade tomater, 1 paket (400 g)
  • Vitt bröd, 1-2 skivor

  • Fiskfilé, 400 g, färsk eller fryst
  • Fiskfilé, 400-600 g, färsk eller fryst (sej, hoki, torsk eller rödspätta)
  • Köttfärs, 400 g eller Quorn-, Soja- eller Kycklingfärs
  • Nyckelhålsmärkt korv, 200 g

  • Lätt crème fraiche, cirka 4 msk
  • Nyckelhålsmärkt ost (17%), riven 100-150 g

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Buljong (till korv- och rotsaksgryta), 1 tärning
  • Grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • Lagerblad, 5 st
  • Paprikapulver
  • Örtkryddor, torkade
  • Timjan, torkad
  • Basilika, torkad
  • Flytande margarin
  • Margarin eller smör
  • Rapsolja eller olivolja
  • Bakplåtspapper/ (aluminiumfolie)
  • Rödvinsvinäger

Att servera till:

  • Frysta ärtor, majs och paprika
  • Sallad till fisk med frasigt täcke

  • Potatis/ Ris
  • Bröd