Inköpslista Veckomeny 10
Huvudingredienser:
- Gul lök, 2 styck
- Citron, 1 styck
- Vitlök, 4-5 klyftor
- Färsk ruccola eller spenat, 1 näve
- Röd paprika, 2 styck
- Röd chilipeppar, 1 styck
- Lime, 1 styck
- Broccolihuvud, 1 styck/ 200 g fryst
- Butternutpumpa, 1 styck
- Majskorn, 2-3 dl
- Vitkålsblad, gärna färsk vitkål
- Gurka, ½ styck
- Små, tvättade potatisar, 400-600 g
- Pastafjärilar (med lång koktid), 4 portioner
- Liba-/pita-/tortillabröd, 4 styck
- Krossade tomater, 2 förpackningar (á 400 g)
- Inlagda grillade paprikor, 1-2 st
- 500 g oskalade / 200 g skalade (frysta) räkor
- Tonfisk i olja, 1 burk
- Färdigkokta borlotti- eller cannelinibönor, 1,5 dl (1/2 förpackning)
- Färdigkokta vita bönor, till exempel cannelinibönor, (1 förpackning)
- Pumpafrö, cirka 1 dl
- Röda linser (okokta) 2 dl
- Färdig falafel, 4 portioner (cirka 300-400 g), fryst eller färsk.
(Om du gör din egen falafel: 2 dl gula torkade ärtor, ½ gul lök, 1 vitlöksklyfta, ½ röd chili och ½-1 dl färsk eller fryst persilja) - Olivolja, ½ dl
- Ajvar relish, 1 dl
- Ägg, 1 styck
- Havregrädde för matlagning, cirka 3-4 dl
- Ost, riven (17%) 50 g
- Matyoghurt/ växtbaserad yoghurt, 1 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Rapsolja eller flytande matfett
- Äppelcider-/ vitvinsvinäger
- Curry
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Kapris
- Örtkryddor (torkade, färska eller frysta)
- Några basilika- eller persiljeblad, färska eller frysta
- Grönsaksbuljongtärningar, 3 styck
- Paprikapulver
- Tomatpuré
Att servera till:
- Pasta/ris, 4 portioner
- Valfri sallad (till heta räkor)
- Frysta vaxbönor/haricots verts, cirka 250 g
- Eventuellt röd paprika eller rädisor
- Fullkornsbröd, färskost
Fredagsmys:
- 4 dl frysta björnbär, blåbär eller jordgubbar
- 2 dl mild naturell yoghurt
- Eventuellt lite florsocker