Inköpslista veckomeny 1
Huvudingredienser:
- Gul lök, 4 styck
- Röd lök eller silverlök, 1 styck
- Purjolök, 2 styck
- Vitlök, 1-3 klyftor
- Röd eller gul paprika, 3-4 styck
- Rucolasallad, 1 näve
- Champinjoner, färska, cirka 6 styck
- Morot, 2-3 styck
- Citron, 1/2 styck
- Potatis, 1,3 kg
- Broccoli, 250 g
- Tonfisk i olja, 2 burkar
- Soltorkad tomat, cirka 3-4 styck
- Svarta och gröna oliver, 1/2 burk
- Quinoa, röd/ Fullkorns Bulgur/Mathavre till 4 portioner
- Tagliatelle, 250 g okokta
- Ströbröd/ Havregryn, 1 dl
- Kokta kikärter, 1 pkt
- Röda linser, färdigkokta, 1 pkt (cirka 290 gram)
- Kycklingfiléer, 2 stora
- Kallrökt lax/ stekta laxbitar, 250g
- Ägg, 1 styck
- Naturell yoghurt, 2 dl (3% fett)
- Matlagningsgrädde/ Havregrädde, 2dl
- Färdig ostsås, 1-2 pkt/ (hemlagad)
- Fetaost, 1/2 paket
- Ost, nyckelhålsmärkt, riven 1 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:
- Curry
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Cayennepeppar
- Oregano, 1-2 tsk
- Maizena, 2 msk
- Färsk eller fryst basilika/ basilikaolja
- Grönsaksbuljong, 2 tärningar
- Rapsolja eller olivolja
Att servera till:
- Broccoli
- Kräftstjärtar/ Räkor
- Matyoghurt
- Sweet chilisås
- Ris eller Pasta
- Tagliatelle
- Potatis
- Bröd