Inköpslista veckomeny 1

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 4 styck
  • Röd lök eller silverlök, 1 styck
  • Purjolök, 2 styck
  • Vitlök, 1-3 klyftor
  • Röd eller gul paprika, 3-4 styck
  • Rucolasallad, 1 näve
  • Champinjoner, färska, cirka 6 styck
  • Morot, 2-3 styck
  • Citron, 1/2 styck
  • Potatis, 1,3 kg
  • Broccoli, 250 g

  • Tonfisk i olja, 2 burkar
  • Soltorkad tomat, cirka 3-4 styck
  • Svarta och gröna oliver, 1/2 burk
  • Quinoa, röd/ Fullkorns Bulgur/Mathavre till 4 portioner
  • Tagliatelle, 250 g okokta
  • Ströbröd/ Havregryn, 1 dl
  • Kokta kikärter, 1 pkt
  • Röda linser, färdigkokta, 1 pkt (cirka 290 gram)

  • Kycklingfiléer, 2 stora
  • Kallrökt lax/ stekta laxbitar, 250g
  • Ägg, 1 styck

  • Naturell yoghurt, 2 dl (3% fett)
  • Matlagningsgrädde/ Havregrädde, 2dl
  • Färdig ostsås, 1-2 pkt/ (hemlagad)
  • Fetaost, 1/2 paket
  • Ost, nyckelhålsmärkt, riven 1 dl

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning med mera:

  • Curry
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Cayennepeppar
  • Oregano, 1-2 tsk
  • Maizena, 2 msk
  • Färsk eller fryst basilika/ basilikaolja
  • Grönsaksbuljong, 2 tärningar
  • Rapsolja eller olivolja

Att servera till:

  • Broccoli
  • Kräftstjärtar/ Räkor
  • Matyoghurt
  • Sweet chilisås

  • Ris eller Pasta
  • Tagliatelle
  • Potatis
  • Bröd