Inköpslista veckomeny 2
Huvudingredienser:
- Gul lök, 4 styck
- Vitlök, 5 klyftor
- Morot, 7 styck
- Palsternacka, 1 styck
- Rotselleri, 1 bit
- Färsk ingefära, cirka 2 centimeter
- Äpple, 1 styck
- Tomatpuré, cirka 1 dl
- Krossade tomater, 3 förpackningar (à 400 g)
- Pesto, 1/2 dl
- Svarta oliver, 1 dl
- Soltorkad tomat, cirka 8 styck
- Lasagneplattor, 8-10 styck
- Lax, 400-500 g
- Nötfärs, 500 g
- Räkor/ Musslor (frysta eller i lake), 225 g
- Sejfilé eller annan vit fisk, 400 g
- Kycklingfilé, 400 g
- Naturell keso, 1 burk (250g)
- Mjölk, 2 dl
- Matlagningsgrädde, 3 dl
- Gräddmjölk (6 %), 2,5 dl
- Ost, nyckelhålsmärkt, riven 2 dl
Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:
- Persilja, 2 msk hackad
- Köttbuljong, 1 tärning
- Fiskbuljong, 2 tärningar
- Buljong (grönsaks), 2 tärningar
- Svartpeppar eller vitpeppar
- Salt med jod
- Oregano, torkad
- Basilika, torkad
- Timjan eller oregano, torkad
- Rosmarin, torkad
- Sojasås
- Tabasco
- Vetemjöl
- Maizenamjöl
- Flytande margarin
- Rapsolja eller olivolja
Att servera till:
- Morot, råriven
- Sallad eller tomat till rotfruktslasagne
- Grönsak till lax i ugn, till exempel gröna ärter
- Broccoli
- Grönsak till kyckling i tomatsås, till exempel haricots verts
- Potatis, potatismos, Ris och/ eller Pasta
- Fullkornspasta
- Bröd