Smakrik fisksoppa med räkor eller musslor
Smakrik fisksoppa med räkor eller musslor
4 portioner
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 morötter
- 1 äpple
- 2 tsk färsk ingefära
- 1 msk flytande margarin eller olja
- 1 msk tomatpuré
- 4-5 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 1/2 msk vetemjöl
- 1 förpackning (3 dl) gräddmjölk, 6 % fett
- 2 msk persilja
- 225 g räkor eller musslor
- 400 g vit fisk, till exempel sejfilé
- Surdegsbröd
Gör så här: Skala och hacka lök och vitlök samt riv morötter och ingefära. Skala och tärna äpplet. Fräs lök, vitlök, morot, ingefära och äpple i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatpuré. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda i 5 minuter.
Vispa ut mjölet i gräddmjölken och häll i soppan under omrörning. Sjud i
ytterligare 3 minuter.
Skär fisken i bitar. Lägg ner den och tag grytan från värmen. Låt stå med lock
5–10 minuter tills fisken är färdig. Lägg ner räkor eller musslor och låt allt bli
varmt. Strö över persiljan före servering.
Servera soppan tillsammans med surdegsbrödet.