Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor
Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor
4 portioner
- 8 potatisar
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- ½ rotselleri eller kålrot
- 2 gula lökar
- 1 förpackning kikärtor (400 g)
- 2 msk rapsolja eller flytande matfett
- Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt
- 4 ägg
- Rödbetor, inlagda
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna. Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor och lite salt. Rör om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, cirka 30 min. Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor.