Matjes-cheesecake

Matjes-cheesecake

Cirka 20 bitar till buffé

Ingredienser:

  • 8 skivor kavring
  • 75 g smält smör

  • 5 st gelatinblad
  • 2½ dl lätt crème fraiche eller minifraiche
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 burkar matjessill
  • Eventuellt salt

Gör så här: Mixa kavringen och smält smör. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper, alternativt i en springform. Lägg gelatinbladen i blöt. Rör ihop Philadelphiaost, crème fraiche, rödlök och gräslök. Tärna sillen fint.

Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite utav smeten. Blanda sedan ner det i resten av färskostblandningen tillsammans med matjessillen. Smaka av med salt och peppar.

Bred ut massan över kavringsbotten. Ställ kallt i minst 3 timmar.

Garnera med fint skuren purjolök och dillvippor. Tårtan kan serveras hel eller skäras i bitar innan servering.