Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

4 portioner

Ingredienser:

  • 750 g potatisar
  • 1 röd lök
  • 100 g fetaost
  • 1 msk vinäger
  • ¾ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • ½ dl svarta oliver utan kärna*
  • 2 msk kapris
  • ½ dl grovhackad färsk persilja eller basilika

Gör så här: Skala vid behov potatisen och koka den knappt mjuk. Skiva löken. Tvätta citronen. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar.
Blanda ihop vinäger, salt, peppar och skal av citron. Vispa sedan ner oljan. Slå dressingen över den delade potatisen och blanda runt. Blanda i lök, oliver, kapris och persilja eller basilika. Smula ner osten. Servera potatissalladen ljummen.

* Tänk på att anpassa storlek och konsistens på frukt och grönsaksbitar till små barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.