Ljummen potatissallad
Ljummen potatissallad
4 portioner
Ingredienser:
- 750 g potatisar
- 1 röd lök
- 100 g fetaost
- 1 msk vinäger
- ¾ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk raps- eller olivolja
- ½ dl svarta oliver utan kärna*
- 2 msk kapris
- ½ dl grovhackad färsk persilja eller basilika
Gör så här: Skala vid behov potatisen och koka den knappt mjuk. Skiva löken. Tvätta citronen. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar.
Blanda ihop vinäger, salt, peppar och skal av citron. Vispa sedan ner oljan. Slå dressingen över den delade potatisen och blanda runt. Blanda i lök, oliver, kapris och persilja eller basilika. Smula ner osten. Servera potatissalladen ljummen.
* Tänk på att anpassa storlek och konsistens på frukt och grönsaksbitar till små barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.