Fyllda ägghalvor, tre varianter
Fyllda ägghalvor, tre varianter
Gör så här: Hårdkoka äggen. Dela i halvor och plocka ur gulan och lägg i en skål. Mosa ihop med övriga ingredienser i den röra som du önskar göra. Fyll äggvitorna igen och lägg upp på ett fat.
Örtpotpurri
- Gulor från 6 hårdkokta ägg
- 2 msk naturell lättyoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad citronsaft
- 1-2 msk hackade örter efter tycke o smak
- Salt och peppar
Tapenade
- Gulor från 6 hårdkokta ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk kapris
- 2 sardellfiléer
- ¼ tsk timjan
- 1 msk citronsaft
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- Svartpeppar
- 100 g svarta oliver, hackade
Rökt lax
- Gulor från 6 hårdkokta ägg
- 100 g rökt lax
- 6 msk naturell lättyoghurt
- 2-3 msk citronsaft
- 2 tsk dijonsenap
- Salt och peppar