Fyllda ägghalvor, tre varianter

Fyllda ägghalvor, tre varianter

Gör så här: Hårdkoka äggen. Dela i halvor och plocka ur gulan och lägg i en skål. Mosa ihop med övriga ingredienser i den röra som du önskar göra. Fyll äggvitorna igen och lägg upp på ett fat.

Örtpotpurri

  • Gulor från 6 hårdkokta ägg
  • 2 msk naturell lättyoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1-2 msk hackade örter efter tycke o smak
  • Salt och peppar

Tapenade

  • Gulor från 6 hårdkokta ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • ¼ tsk timjan
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • Svartpeppar
  • 100 g svarta oliver, hackade

Rökt lax

  • Gulor från 6 hårdkokta ägg
  • 100 g rökt lax
  • 6 msk naturell lättyoghurt
  • 2-3 msk citronsaft
  • 2 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar