Fruktig rostbiffsallad

Fruktig rostbiffsallad

4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g rostbiff i tunna skivor
  • 1 mogen mango eller fryst tärnad mango (går även bra med nektariner eller söt melon)
  • 3 kiwi
  • 2 sorters krispig sallad
  • Jordnötter eller andra salta nötter alternativt rostade pumpakärnor*

Dressing

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 msk röd vinbärsgelé
  • 3 msk olja

Gör så här: Skala mangon med vass kniv eller potatisskalare. Skär fruktköttet i klyftor in mot kärnan eller tina fryst mango. Skala och skiva kiwifrukterna.

Dressing: Vispa ihop vinäger, salt, paprikapulver och gelé. Vispa sedan i oljan.

Lägg upp alla ingredienser på ett stort serveringsfat. Dressingen kan serveras i en separat skål. Servera gärna med ett gott bröd.

* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.