Fruktig rostbiffsallad
Fruktig rostbiffsallad
4 portioner
Ingredienser:
- 300 g rostbiff i tunna skivor
- 1 mogen mango eller fryst tärnad mango (går även bra med nektariner eller söt melon)
- 3 kiwi
- 2 sorters krispig sallad
- Jordnötter eller andra salta nötter alternativt rostade pumpakärnor*
Dressing
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm paprikapulver
- 1 msk röd vinbärsgelé
- 3 msk olja
Gör så här: Skala mangon med vass kniv eller potatisskalare. Skär fruktköttet i klyftor in mot kärnan eller tina fryst mango. Skala och skiva kiwifrukterna.
Dressing: Vispa ihop vinäger, salt, paprikapulver och gelé. Vispa sedan i oljan.
Lägg upp alla ingredienser på ett stort serveringsfat. Dressingen kan serveras i en separat skål. Servera gärna med ett gott bröd.
* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år, så att de inte sätter i halsen.