Frittata
Frittata
Till 1 stor stekpanna 30 centimeter i diameter.
Ingredienser:
- 10 stora ägg
- 3 msk mjölk
- 0,5 tsk salt o peppar
- 1 msk rapsolja
Gör så här: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Värm upp stekpannan till låg temperatur och häll sedan i oljan. Häll äggblandningen i stekpannan. Blanda ihop någon av fyllningarna nedan och fördela över frittatan.
Frittata ska stekas på låg värme under lång tid. Den ska vara ordentligt stelnad utan att bli torr och ska inte vikas utan skärs upp i bitar till servering.
Fyllningar
Spenat och färska örter
- 500 g upptinad eller färsk bladspenat (ge ej till barn under 1 år)
- 1 stor knippa bladpersilja, hackad
- 4 msk andra blandade örter som gräslök, basilika, dragon mm
- Vitlök, pressad eller finhackad
- Smaka av med lite salt
Rökt lax och dill
- 1 msk olja
- 1 gul lök, hackad eller i tunna skivor
- 375 g rökt lax i tärningar
- 3 msk hackad färsk dill
Sparris
- 500 g grön sparris skuren i centimeter-långa bitar
- 3 msk hackad gräslök