Vegetariska tacos med guacamole

Vegetariska tacos med guacamole

tacomiddag

4 portioner

  • ½ röd lök
  • 400 g vegetarisk färs
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1–2 msk tomatpuré
  • 0,5–1 tsk chilipulver
  • 0,5–1 msk spiskummin
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • Pressad citron efter smak
  • 2–3 tomater
  • 1 paprika
  • 1 salladshuvud
  • 1 förpackning mjuka tortillabröd
  • 1 förpackning majs (340 g)
  • 1 dl riven ost (17 % fetthalt)
  • 1–2 dl gräddfil
  • Tacosås

Gör så här: Hacka löken. Stek lök i oljan i en stekpanna tillsammans med
färsen. Tillsätt tomatpuré, chilipulver och spiskummin. Tillsätt vattnet och låt sjuda i 15– 20 minuter. Smaka av med lite salt.

Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa avokadoköttet. Pressa ner
vitlöksklyftan och smaka av med lite pressad citronsaft och eventuellt lite salt.

Förbered grönsakerna genom att hacka tomater och paprika. Dela salladshuvudet i bitar. Värm tortillabrödet enligt anvisningen på förpackningen.

Fyll brödet med färs, grönsaker, majs, ost, guacamole, gräddfil och tacosås.