Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor
Vegetarisk ugnspytt med ägg och rödbetor
4 portioner
- 8 -10 potatisar (cirka 800 g)
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- ½ rotselleri eller kålrot
- 2 gula lökar
- 1 förpackning kikärtor (á 230 g)
- 2 msk rapsolja eller flytande matfett
- Örtkryddor
- Svartpeppar
- Salt med jod
- 4 ägg
- Rödbetor, inlagda
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna potatis, morot, palsternacka och rotselleri eller kålrot. Skala och hacka löken och skölj kikärtorna.
Lägg potatis, rotfrukter, lök och kikärtor i en ugnsform och ringla över matfett. Smaksätt med örtkryddor, peppar och lite salt. Rör
om. Ugnsbaka tills potatis och rotfrukter mjuknat och fått fin färg, ca 30 min.
Stek 4 ägg i rapsolja. Servera rotfruktsblandningen med stekt ägg och inlagda rödbetor