Rotfruktslasagne
Rotfruktslasagne
4 portioner
- 2 gula lökar
- 3 morötter
- 1 palsternacka
- 1 bit rotselleri
- 1 msk rapsolja
- 1 förpackning krossade tomater (cirka 400 g)
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 1/2 tsk salt med jod
- 2 krm svartpeppar
- 1 burk naturell keso (250 g)
- 2 dl mjölk
- 8-10 lasagneplattor
- 2 dl riven ost (17% fetthalt)
- 3-4 tomater
Gör så här: Skala och hacka löken. Skala morötter, palsternacka och rotselleri och skär i tärningar eller riv grovt. Fräs lök och rotsaker i olja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten, oregano, basilika, salt och peppar. Låt koka cirka 5 minuter.
Blanda keso och mjölk. Smörj en ugnssäker form. Varva halva
mängden av rotfruktssås, lasagneplattor, keso-mjölkblandningen och ost
i två omgångar. Avsluta med riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i 225°C, cirka 30 minuter.
Tärna tomaterna.
Servera rotfruktslasagnen tillsammans med de tärnade tomaterna.