Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

Ingredienser för 8 portioner:

  • 4 gula lökar
  • 6 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 bitar rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 2 förpackningar krossade tomater (cirka 800 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk salt med jod
  • 4 krm svartpeppar
  • 2 burkar naturell keso (500 g)
  • 4 dl mjölk
  • 16-20 lasagneplattor
  • 4 dl riven ost (17% fetthalt)
  • 6-8 tomater

Gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Skala morötter, palsternacka och rotselleri och skär i tärningar eller riv grovt. Fräs lök och rotsaker i olja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar, vatten, oregano, basilika, salt och peppar. Låt koka cirka 5 minuter.
  2. Blanda keso och mjölk. Smörj en ugnssäker form. Varva halva mängden av rotfruktssås, lasagneplattor, keso-mjölkblandningen och ost i två omgångar. Avsluta med riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i 225°C, cirka 30 minuter.
  3. Tärna tomaterna.
  4. Servera rotfruktslasagnen tillsammans med de tärnade tomaterna.