Rotfruktslasagne
Rotfruktslasagne
Ingredienser för 8 portioner:
- 4 gula lökar
- 6 morötter
- 2 palsternackor
- 2 bitar rotselleri
- 2 msk rapsolja
- 2 förpackningar krossade tomater (cirka 800 g)
- 1 dl tomatpuré
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 4 dl vatten
- 2 tsk oregano
- 2 tsk basilika
- 1 tsk salt med jod
- 4 krm svartpeppar
- 2 burkar naturell keso (500 g)
- 4 dl mjölk
- 16-20 lasagneplattor
- 4 dl riven ost (17% fetthalt)
- 6-8 tomater
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Skala morötter, palsternacka och rotselleri och skär i tärningar eller riv grovt. Fräs lök och rotsaker i olja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar, vatten, oregano, basilika, salt och peppar. Låt koka cirka 5 minuter.
- Blanda keso och mjölk. Smörj en ugnssäker form. Varva halva mängden av rotfruktssås, lasagneplattor, keso-mjölkblandningen och ost i två omgångar. Avsluta med riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i 225°C, cirka 30 minuter.
- Tärna tomaterna.
- Servera rotfruktslasagnen tillsammans med de tärnade tomaterna.