Falafel med libabröd
Falafel med libabröd
4 portioner
- 1 röd lök
- ½ gurka
- 1-2 inlagda grillade paprikor
- 1 förpackning majs á 150 g
- 4 vitkålsblad, gärna färsk vitkål (kan bytas mot stora krispiga
salladsblad) - 4 portioner falafel (cirka 300-400 g), fryst eller färsk
- Rapsolja
- 4 libabröd eller tortillabröd
- Komplettera eventuellt med valfria favoritgrönsaker.
Sås:
- 1 dl matyoghurt eller växtbaserad yoghurt (10 % fetthalt)
- 1 dl ajvar relish
Gör så här: Skiva rödlök och grillad paprika. Skär gurkan i stavar. Lägg alla
tillbehör i olika skålar.
Stek falafeln i olja enligt anvisning på förpackning.
Blanda ingredienserna till såsen. För mildare sås använd
enbart yoghurt.
Rulla in falafeln i ett bröd tillsammans med ett vitkålsblad. Toppa med tillbehören och sås.