Chili sin Carne
Chili sin carne
Fotograf: Cultura Creative, Johner
Ingredienser för 8 portioner:
- 8 portioner havreris
- 2 gula lökar
- 2–4 vitlöksklyftor
- 600 g quorn- eller sojafärs
- 4 msk rapsolja
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk oregano
- 1–2 tsk salt med jod
- Svartpeppar
- 4 msk tomatpuré
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 förpackningar krossade tomater
- 1 liter vatten
- 4 förpackningar färdigkokta kidneybönor, svarta bönor eller blandade bönor, á 230 g styck
- 600 g majs
- 1 gurka
Gör så här:
- Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och fräs i oljan på medelvärme tillsammans med färsen i några minuter.
- Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i någon minut.
- Tillsätt därefter tomatpuré, buljongtärningar, krossade tomater, vatten och bönor och koka ihop i cirka 10–20 minuter.
- Tärna gurkan i mindre bitar. Häll av majsen och blanda samman med gurkan.
- Servera chili sin carne med havreris och majssalladen.