Chili sin Carne

Chili sin carne – vegetarisk chili con carne

Tallrik med maträtt
Fotograf: Cultura Creative, Johner

4 portioner

  • 4 portioner havreris
  • 1 gul lök
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 300 g quorn- eller sojafärs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • ½–1 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 förpackningar färdigkokta kidneybönor, svarta bönor eller
    blandade bönor, á 230 g styck
  • 300 g majs
  • ½ gurka

Gör så här: Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.

Hacka lök och vitlök och fräs i oljan på medelvärme tillsammans med färsen i
några minuter. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt
därefter tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater, vatten och bönor och koka ihop i cirka 10–20 min.

Tärna gurkan i mindre bitar. Häll av majsen och blanda samman med
gurkan.

Servera chili sin carne med havreris och majssalladen.