Chili sin Carne

Chili sin carne

Tallrik med maträtt
Fotograf: Cultura Creative, Johner

Ingredienser för 8 portioner:

  • 8 portioner havreris
  • 2 gula lökar
  • 2–4 vitlöksklyftor
  • 600 g quorn- eller sojafärs
  • 4 msk rapsolja
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • 1–2 tsk salt med jod
  • Svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 förpackningar krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 4 förpackningar färdigkokta kidneybönor, svarta bönor eller blandade bönor, á 230 g styck
  • 600 g majs
  • 1 gurka

Gör så här:

  1. Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i oljan på medelvärme tillsammans med färsen i några minuter.
  3. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i någon minut.
  4. Tillsätt därefter tomatpuré, buljongtärningar, krossade tomater, vatten och bönor och koka ihop i cirka 10–20 minuter.
  5. Tärna gurkan i mindre bitar. Häll av majsen och blanda samman med gurkan.
  6. Servera chili sin carne med havreris och majssalladen.