Chili sin Carne
Chili sin carne – vegetarisk chili con carne
4 portioner
- 4 portioner havreris
- 1 gul lök
- 1–2 vitlöksklyftor
- 300 g quorn- eller sojafärs
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- ½–1 tsk salt med jod
- Svartpeppar
- 2 msk tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 förpackning krossade tomater
- 5 dl vatten
- 2 förpackningar färdigkokta kidneybönor, svarta bönor eller
blandade bönor, á 230 g styck - 300 g majs
- ½ gurka
Gör så här: Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan på medelvärme tillsammans med färsen i
några minuter. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med i någon minut. Tillsätt
därefter tomatpuré, buljongtärning, krossade tomater, vatten och bönor och koka ihop i cirka 10–20 min.
Tärna gurkan i mindre bitar. Häll av majsen och blanda samman med
gurkan.
Servera chili sin carne med havreris och majssalladen.