Lyxig tacopaj
Lyxig tacopaj
4 portioner
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl grahamsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g flytande matfett
- 1 dl lättmjölk
- 400 g nötfärs
- 1 förpackning svarta bönor á 230 g
- 2 förpackningar majs á 150 g
- 1 påse tacokrydda
- 1 burk tacosås, 230 g
- 1 dl riven ost (17 % fetthalt)
- 3 ägg
- 2 dl lättmjölk
- 2 krm peppar
- Salt med jod
- 1 liten röd paprika
- ½ röd lök
- Eventuellt ½ kruka koriander
- 1 msk rapsolja
- ½ lime
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, bakpulver, matfett och mjölk till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter. Stek nötfärs och smaksätt med tacokrydda och blanda i tacosåsen. Blanda ner 2 dl bönor och 1 dl majs. Häll ner köttfärssåsen i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med peppar och lite salt. Häll äggstanningen över köttfärsen. Grädda i cirka 25 minuter i 200°C.
Tärna paprika och finhacka lök samt koriander. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs bönor, majs och lök tills det fått färg.
Tillsätt paprikan. Ta bort från värmen och tillsätt lime och koriander.
Servera tacopajen tillsammans med majssalladen