Lättlagad lövbiff
Lättlagad lövbiff
4 portioner
- 8–10 potatisar, cirka 800 g
- 400–500 g strimlad lövbiff
- 2 hackade gula lökar
- 200 g hackade champinjoner
- 2 msk rapsolja eller flytande matfett
- 1 msk senap
- 1 tsk torkad dragon
- ½ köttbuljongtärning
- 2 dl lätt crème fraiche/havrefraiche (Eventuellt 2 dl mjölk och 1–2 msk maizena)
- Persilja
- Svartpeppar
- Salt med jod
- 300 g haricots verts
- Lingonsylt
Gör så här: Skala och koka potatisen eller gör klyftpotatis. Fräs lövbiff, lök och champinjoner i matfettet. Tillsätt senap, dragon, köttbuljong, crème
fraiche eller havrefraiche och låt puttra ihop.
För mer sås tillsätt mjölk. Red med maizena om tjockare sås önskas. Smaka av med peppar och lite salt. Toppa grytan med persilja.
Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.
Servera lövbiffgrytan med kokt pressad potatis eller klyftpotatis, haricots verts och lingonsylt.