Korv- och rotfruktsgryta i mikro
Korv- och rotfruktsgryta i mikro
4 portioner
- 4 potatisar (cirka 350 g)
- 3 morötter
- 150 g rotselleri
- 1 purjolök
- 200 g vitkål
- 4 dl buljong
- 3 lagerblad
- ½ tsk salt och svartpeppar
- Örtkryddor, torkade
- 200 g korv (nyckelhålsmärkt)
- 2–3 dl gröna sojabönor (färdigförvällda, frysta)
Gör så här: Rengör, ansa och skär potatis, rotfrukter och grönsaker i centimetertjocka skivor eller tärningar. Lägg dem i en form som har lock och klarar mikrovågsugn. Blanda buljong och kryddorna och häll över grönsakerna i formen. Tillaga under lock på full effekt i 7 minuter. Rör om. Det får gärna vara lite spänst i grönsakerna.
Dra skinnet av korven och skär i tjocka skivor som delas till halvmånar. Lägg korven i formen och tillaga under lock på full effekt i ytterligare cirka 5 minuter. Lägg i sojabönorna och låt bli varma.