Färsfyllda paprikor
Färsfyllda paprikor
4 portioner
- 4 portioner matvete
- 4 paprikor i valfri färg
- 1 msk rapsolja
- 300 gram valfri färs
- 1 förpackning valfria bönor, exempelvis vita, eller svarta, á 230 g
- 1 förpackning krossade tomater
- Svartpeppar
- ½ -1 tsk salt med jod
- Smaksätt gärna med paprikapulver, chilipulver eller valfria örtkryddor
- ½ liten vitkål/spetskål, cirka 400 g
- 2-3 morötter
- 2-3 salladslökar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk rapsolja
Gör så här: Sätt ugnen på 200° C. Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Skölj paprikorna och skär av ett lock på dem (spara locket). Kärna ur paprikorna. Ställ paprikorna i en ugnsform. Fräs färsen i olja. Tillsätt bönor, krossade tomater och kryddor. Koka ihop i cirka 10-15 minuter. Rör ner den kokta matveten i köttfärsröran (eller servera det separat
om det föredras). Fyll paprikorna med färsröran och lägg på locket. Tillaga i ugn cirka 20-30 minuter tills paprikorna mjuknat.
Skala morötterna och riv dem grovt. Strimla kålen fint och skiva salladslöken tunt. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt olja och vinäger. Blanda runt och smaka eventuellt av med lite salt och peppar.
Servera paprikorna tillsammans med kålsalladen.