Ugnsrostad potatis med tonfisksås
Ugnsrostad potatis med tonfisksås
4 portioner
- 400-600 g små, tvättade potatisar
- 2 msk rapsolja
- Svartpeppar
- ½ tsk salt med jod
- Cirka 250 g frysta haricots verts
Tonfisksås:
- 1 burk tonfisk i olja
- 1,5 dl (cirka ½ förpackning) färdigkokta vita bönor
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 äggula (välj produktionskontrollerade ägg)
- 2-3 msk kapris
- 2-3 msk pressad citron
- Basilika- eller persiljeblad
- 0,5 dl olivolja
- Svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills potatisen känns mjuk med en provsticka.
Blanda alla ingredienser till såsen i en mixerbunke och mixa till slät
konsistens.
Täck fryst haricots verts med vatten. Tillsätt lite salt. Koka upp. Dra kastrullen
av värmen och låt stå cirka 3 minuter. Häll av vattnet.
Servera den ugnsrostade potatisen med tonfisksås och de gröna bönorna.