Ugnsrostad potatis med tonfisksås

Ugnsrostad potatis med tonfisksås

4 portioner

  • 400-600 g små, tvättade potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • Svartpeppar
  • ½ tsk salt med jod
  • Cirka 250 g frysta haricots verts

Tonfisksås:

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 1,5 dl (cirka ½ förpackning) färdigkokta vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 äggula (välj produktionskontrollerade ägg)
  • 2-3 msk kapris
  • 2-3 msk pressad citron
  • Basilika- eller persiljeblad
  • 0,5 dl olivolja
  • Svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills potatisen känns mjuk med en provsticka.

Blanda alla ingredienser till såsen i en mixerbunke och mixa till slät
konsistens.

Täck fryst haricots verts med vatten. Tillsätt lite salt. Koka upp. Dra kastrullen
av värmen och låt stå cirka 3 minuter. Häll av vattnet.

Servera den ugnsrostade potatisen med tonfisksås och de gröna bönorna.