Thaiinspirerad torsk på grönsaksbädd
Thaiinspirerad torsk på grönsaksbädd
4 portioner
- 500 g frysta wokgrönsaker (1 påse)
- 400 g fryst eller färsk torsk
- 1 burk kokosmjölk, 17 % fetthalt, á 400 ml
- 1 dl crème fraiche, 5-13% fetthalt (kan uteslutas)
- 1-2 tsk röd currypasta
- ½ - 1 tsk salt med jod
- Svartpeppar
- 4 portioner havreris
- 250 g sojabönor, frysta
- ½ gurka
- 1 liten rödlök
- 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk soja
- 2 msk raps- eller olivolja
- ½-1 Lime
- Eventuellt 1-2 krm chiliflakes
Gör så här: Sätt ugnen på 200° C. Lägg de frysta wokgrönsakerna i en ugnssäker form. Lägg bitar av tinad torskfilé på grönsakerna. Vispa ihop kokosmjölk, röd currypasta, peppar och lite salt. Häll blandningen över fisken och grönsakerna. Tillaga fisken i ugnen, cirka 25-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är vitt och fast.
Koka havreris enligt anvisningen på förpackningen.
Tina sojabönorna. Tärna gurka och finhacka rödlöken. Blanda samman
vitlök, ingefära, soja, olja, limejuice och eventuellt chiliflakes.
Tillsätt sojabönor, gurka och lök och rör samman.
Servera den bakade torsken tillsammans med havreris och asiatisk bönsallad.