Lax i ugn med pestotäcke
Lax i ugn med pestotäcke
4 portioner
- 400 – 500 g lax
- ½ dl pesto
- 8-10 potatisar (cirka 800 g)
- 2 dl mjölk
- ½ tsk salt med jod
- 1 krm svartpeppar
- 250 g ärtor, frysta
Gör så här: Sätt ugnen på 175° C. Lägg fisken på ett ugnsfast fat. Fördela peston över. Tillaga i ugnen 15-20 minuter.
Skala potatisen och skär i bitar. Koka mjuk i 10-15 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Rör ner mjölken. Smaksätt med salt och peppar.
Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ärtorna och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 2 minuter. Häll av vattnet.
Servera laxen tillsammans med potatismos och gröna ärtor.