Kokosfisk
Kokosfisk
4 portioner
- 4 portioner ris
- 400 g vit fiskfilé, valfri sort
- Kokosflingor
- Flytande matfett
- 400 ml kokosmjölk, light/lätt
- ½ dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt)
- 2 msk kycklingfond
- 1 lime, skal + saft
- 1 ½ tsk torkad ingefära
- 2 dl frysta gröna sojabönor
- Maizena
- Svartpeppar
- Salt med jod
- 1 påse sockerärtor, cirka 15 stycken
- ½ gurka
- 70 g småbladssallad, 1 påse
- 0,5 dl solrosfrön
- 1 msk olivolja
Gör så här: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Salta fisken och vänd i kokos. Stek fisken i flytande matfett. Häll kokosmjölk, matgrädde, kycklingfond, skal och saft från lime och ingefära i en kastrull och koka
upp. Red med maizena om tjockare sås önskas. Häll i gröna sojabönor
och låt bli varma. Smaka av med peppar och lite salt.
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna.
Strimla sockerärtorna på längden och skär gurkan i tunna stavar. Lägg i en
stor skål och blanda med sallad, olivolja och solroskärnor.
Servera fisken med kokt ris, sås och sockerärtssalladen.
Tips! Lägg ärtorna i blöt inför torsdagens recept.