Fisk med frasigt täcke
Fisk med frasigt täcke
4 portioner
- 400–600 g fiskfilé, färsk eller djupfryst (sej, hoki, torsk eller
rödspätta) - 2 msk pressad citron
- ½–1 tsk salt
- Svartpeppar
- 1–2 skivor smulat vitt bröd
- 2 msk flytande margarin
- 1–2 vitlöksklyftor
- 2 dl persilja (alternativt gräslök och dill)
- 4 portioner matvete
- 250g broccoli, i små buketter
Gör så här: Sätt ugnen på 200°C.Skölj de färska fiskfiléerna. Skär större filéer i bitar eller rulla ihop de mindre. Fryst fiskblock kan tinas något och skäras i cirka 2 cm tjocka skivor eller kuber. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat, salta och droppa över citron.
Pressa vitlöken och hacka persiljan. Blanda smulat bröd, margarin,
vitlök, persilja, salt och peppar. Bred ut blandningen över fisken. Tillaga i ugnen cirka 20–30 minuter tills fiskköttet är vitt och fast.
Tillaga matvete enligt anvisningen på förpackningen.
Koka upp 1 liter vatten. Lägg broccolin i vattnet och låt koka 2 minuter. Häll av vattnet.
Servera fisken tillsammans med broccoli och matvete.