Festlig pastagratäng med rökt lax
Festlig pastagratäng
4 portioner
- 250 g krossade tagliatelle
- 2 purjolökar
- 250 g kallrökt lax eller stekta laxbitar
- 1-2 paket färdig ostsås eller hemlagad ostsås
- Svartpeppar
- ½ citron, skal och saft
- 250 g gröna ärtor, frysta
Gör så här: Sätt ugnen på 250°C. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på förpackningen.
Skölj och skär purjolöken i strimlor och lägg ner den i pastavattnet när
några minuter återstår av koktiden.
Skär laxen i små bitar. Häll av vattnet av pastan och purjolöken i ett durkslag. Rör ner laxen och ostsåsen. Krydda med peppar, citronskal och citronsaft. Häll laxpastan i en smord ugnsform. Gratinera i övre delen av ugnen, 12–15 minuter.
Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ärtorna och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 2 minuter och häll sedan av vattnet.
Servera pastagratängen tillsammans med ärtorna.