Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki
Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki
Ingredienser för 8 portioner:
- 8 portioner röd quinoa
- 4 kycklingfiléer
- 2 tsk rapsolja
- 2 förpackningar kikärtor, kokta (cirka 460 g)
- 1 paket fetaost
- 6-8 soltorkade tomater
- 12 champinjoner, skurna i tunna skivor
- 2 paprikor
- 2 rödlökar eller silverlökar
- 1 burk svarta och gröna oliver
- Ruccolasallad
- Basilika eller basilikaolja
Morotstzatziki:
- 2 morötter
- 2-6 vitlöksklyftor
- 4 dl yoghurt naturell (3% fetthalt)
- 2 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen. Värm upp oljan i stekpanna och tillaga kycklingen tills den är genomstekt. Låt quinoa och kyckling svalna.
- Skölj kikärtor. Skär fetaost och soltorkade tomater i små bitar. Strimla champinjoner, paprika och lök. Blanda samman med övriga ingredienser till en sallad.
- Riv morötterna fint med hjälp av rivjärn. Pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till morotstzatzikin.
- Servera quinoasalladen med morotstzatzikin.