Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki
Quinoasallad med kyckling, kikärter och tzatziki
4 portioner
- 4 portioner röd quinoa
- 2 kycklingfiléer
- 1 tsk rapsolja
- 1 förpackning kikärtor, kokta (cirka 230g)
- ½ paket fetaost 3–4 soltorkade
- Tomater
- 6 champinjoner, skurna i tunna skivor
- 1 paprika
- 1 rödlök eller silverlök
- ½ burk svarta och gröna oliver
- Ruccolasallad
- Basilika eller basilikaolja
Morotstzatziki:
- 1 morot
- 1-3 vitlöksklyftor
- 2 dl yoghurt naturell (3% fetthalt)
- 1 krm salt
- 1/4 krm svartpeppar
Gör så här: Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kycklingen. Värm upp oljan i stekpanna och tillaga kycklingen tills den är genomstekt. Låt quinoa och kyckling svalna.
Skölj kikärtor. Skär fetaost och soltorkade tomater i små bitar. Strimla champinjoner, paprika och lök. Blanda samman med övriga ingredienser till en sallad.
Riv moroten fint med hjälp av rivjärn. Pressa vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till morotstzatzikin.
Servera quinoasalladen med morotstzatzikin.