Pastasallad med kyckling
Pastasallad med kyckling
4 portioner
- 4 portioner pasta, exempelvis penne
- 400 g kyckling eller en grillad kyckling
- ½ fetaost, cirka 75 g
- 1 förpackning färdigkokta valfria bönor eller kikärtor, cirka 230 g
- Grönsaker och frukt efter smak och säsong
- Pressad citron
Salladsdressing:
- 2 msk olja
- 1 msk vatten
- 1 msk vinäger
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 1 krm salt med jod
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningar och låt svalna något. Rör ihop alla
ingredienser till salladsdressingen. Blanda sedan pastan med
salladsdressingen. Stek kycklingen i ugnen eller på spisen och krydda den
med grillkrydda eller annan favoritkrydda. Dela den stekta eller färdiggrillade
kycklingen i små bitar och blanda den med pastan.
Skölj de färdigkokta bönorna och skär grönsaker, frukt och ost i lagom stora
bitar och blanda alltsammans till en vacker sallad. Det går även att lägga
ingredienser i olika skålar och låta alla komponera sin egen favoritsallad.
Om salladen ska ätas senare, låt blandningen kallna och ställ i kylskåp.
Tips! Det går naturligtvis att byta ut dressingen mot en färdig,
exempelvis pesto eller grekisk eller italiensk dressing.