Kycklingfilé i tomatsås
Kycklingfilé i tomatsås
Ingredienser för 8 portioner:
- 8 portioner fullkornspasta
- 800 g kycklingfilé
- 600 g haricots verts
Sås:
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 3 msk maizenamjöl
- 2 förpackningar krossade tomater (cirka 800 g)
- 2 dl svarta oliver
- 16 soltorkade tomater
- 2 tsk sojasås
- 1 tsk salt med jod
- 2 krm svartpeppar
- Några droppar tabasco
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Pressa vitlöksklyftorna. Värm upp oljan på medelvärme i en gryta och fräs vitlöksklyftorna i 1 minut, de ska ej få färg. Rör sedan i maizenan och tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp såsen och smaka av.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Koka tills dess att kycklingen är genomkokt.
- Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.
- Servera kycklingsåsen tillsammans med pasta och haricots verts.