Kycklingfilé i tomatsås

Kycklingfilé i tomatsås

Ingredienser för 8 portioner:

  • 8 portioner fullkornspasta
  • 800 g kycklingfilé
  • 600 g haricots verts

Sås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 3 msk maizenamjöl
  • 2 förpackningar krossade tomater (cirka 800 g)
  • 2 dl svarta oliver
  • 16 soltorkade tomater
  • 2 tsk sojasås
  • 1 tsk salt med jod
  • 2 krm svartpeppar
  • Några droppar tabasco

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Pressa vitlöksklyftorna. Värm upp oljan på medelvärme i en gryta och fräs vitlöksklyftorna i 1 minut, de ska ej få färg. Rör sedan i maizenan och tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp såsen och smaka av.
  3. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Koka tills dess att kycklingen är genomkokt.
  4. Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.
  5. Servera kycklingsåsen tillsammans med pasta och haricots verts.