Kycklingfilé i tomatsås
Kycklingfilé i tomatsås
4 portioner
- 4 portioner fullkornspasta
- 400 g kycklingfilé
- 300g haricots verts
Sås:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1 ½ msk maizenamjöl
- 1 förpackning krossade tomater (cirka 400 g)
- 1 dl svarta oliver
- 8 soltorkade tomater
- 1 tsk sojasås
- 1/2 tsk salt med jod
- 1 krm svartpeppar
- Några droppar tabasco
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Pressa vitlöksklyftan. Värm upp oljan på medelvärme i en gryta och fräs vitlöksklyftan i 1 minut, den ska ej få färg. Rör sedan i maizenan och tillsätt därefter övriga ingredienser. Koka upp såsen och smaka av. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i såsen. Koka tills dess att kycklingen är genomkokt.
Ansa bönorna. Koka upp 1 liter vatten med en nypa salt. Tillsätt bönorna och koka cirka 2 minuter. Häll av vattnet.
Servera kycklingsåsen tillsammans med pasta och haricot verts.