Grillad kyckling med tomatpasta
Grillad kyckling med tomatpasta
4 portioner
- 4 portioner färsk bandspagetti eller bönpasta
- 1 färdiggrillad kyckling
- 1 gul lök
- 2 msk rapsolja
- 1 förpackning passerade tomater, 400–500 g
- ½–1 köttbuljongtärning
- 100 g riven ost (17 % fetthalt)
- 1 dl matlagningsgrädde (4 % fetthalt) eller havregrädde
- 4–5 stycken soltorkade tomater klippta i bitar
- Färska eller frysta örter
- Svartpeppar
- Salt med jod
- ½ liten vitkål eller spetskål,
- cirka 400 g
- 1 äpple
- 2 msk torkade tranbär, cirka 20 g
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Rensa och dela kycklingen. Hacka löken. Fräs lök i 1 msk rapsolja i en kastrull. Tillsätt
passerade tomater, buljongtärning och matlagningsgrädde och låt puttra
samman. Smaka av med örter, soltorkade tomater, peppar och lite salt. Låt
osten smälta ner i såsen utan att koka. Blanda ner tomatsåsen i den kokta
pastan. Servera den grillade kycklingen kall eller varm till pastan eller
blanda kycklingbitarna med pastan i kastrullen.
Strimla kålen och äpplet. Massera kålen med 1 msk olja i en skål. Tillsätt
äpplet och tranbären och blanda.
Servera kyckling och tomatpasta tillsammans med kålsalladen.