Små hamburgerbröd
Små hamburgerbröd
16 st
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt med jod
- 5 dl vetemjöl
- 1 ägg till pensling
- 1/2 dl sesamfrö
Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll blandningen över jästen och rör om tills det löst sig.
Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
Dela degen i 16 bitar och rulla till små bullar. Jäs bullarna övertäckta i 20 min.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.