Pizzabullar

Pizzabullar

Deg:

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt med jod
  • 4 msk rapsolja
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 liten burk tomatsås eller tacosås
  • 150 g rökt skinka eller kalkon
  • 2 tsk pizzakrydda, oregano,basilika eller timjan
  • 100-150 g riven ost

Gör så här: Blanda ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa en timme. Knåda degen och kavla ut den tunt till en rektangel. Bred på tomatpuré och lägg på skinka och ost (spar lite ost att toppa med) över hela degen. Rulla ihop degen och skär dem i centimeterstora bitar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö på ost och pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i 225°C cirka 10 min.
Servera med till exempel grönsaksstavar. Kan bakas i förväg och frysas in, värm vid servering.