Rostad crunchymüsli
Rostad crunchymüsli
- 1 dl vatten (värm till ljummet)
- 2 msk rapsolja
- 1-2 msk flytande honung (alternativt sirap)
OBS! Undvik honung till barn under 1 år - 2,5 dl havregryn
- 2,5 dl rågflingor
- 1 dl pumpafrö och/eller solrosfrö*
- 0,75 dl linfrö och/eller vetekli
- ½-1 dl hackad mandel eller nötter*
- 1-2 dl torkad frukt i bitar, till exempel aprikos, russin, katrinplommon eller äpple
- Smaksättning om önskas: cirka 1 msk kanel, kardemumma, kakao eller pepparkakskrydda.
Gör så här: Sätt ugnen på 200 °C. Blanda vatten, olja och honung i en bunke. Blanda ner alla de torra ingredienserna utom den torkade frukten. Bred ut blandningen i en långpanna. Ställ in i ugnen och rosta 10-15 minuter. Rör runt några gånger under tiden. Låt svalna, blanda sedan i den torkade frukten.
* Undvik hela eller stora bitar av nötter och större frön till barn under 2 år så att de inte sätter i halsen.