Ägg, omelett eller skramlade ägg
Ägg, omelett eller skramlade ägg
![Omelett](/contentassets/1eb40fe9b888452cb1dc0e451d769327/vgr19-rekitchen-g0bfdff788_1920_05060.jpg?w=1320?w=1200&h=675&mode=crop&anchor=topcenter?w=1320?w=1200&h=675&mode=crop&anchor=topcenter)
Fotograf: Pixabay.
Per portion:
- 2 ägg
- 2 msk mjölk
- 1 tsk flytande matfett
- 2 skivor rökt skinka/kalkon
- ½ dl gröna ärtor
- En näve bladspenat
- ½ skivad tomat
- 2 skivor hårdost
Gör så här: Vispa lätt ihop ägg, mjölk och eventuellt salt och peppar. Låt matfettet bli varmt i en stekpanna. Häll i äggsmeten. Toppa med skinka, ärtor, bladspenat, tomat och hårdost eller andra favoriter. Stek på medeltemperatur tills äggsmeten stelnat, då är omeletten klar.
Går även bra att göra i muffinsplåt eller muffinsformar i ugnen.